Varför skriver en spanjor i Spanien en blogg på svenska?

Det tycker jag är en mycket bra fråga. Men ännu bättre är “Varför inte?”.

Nå, om man ska vara lite rationell och komma på några bra skäl här föreslår jag flera:

  • Det är många svenskar som är intresserade av ett stort -och vackert- språk som spanskan och självklart också av Spanien och Latinamerika.
  • Det är alltid en utmaning att uttrycka sig på ett språk som inte är ens modersmål. Det är helt enkelt en rolig lek. Det är också skojigt att göra det utomlands (eller ska man hellre säga utanför Sverige).
  • Framförallt så hoppas jag kunna bidra med insider insyn om saker som inte alltid är självklara om man inte kan spanska språket eller bor i ett spansktalande land. Förhoppningsvis kan jag alltså tillföra ett och annat intressant från en annorlunda infallsvinkel.

Hursomhelst kommer jag att försöka blogga här om skiftande ämnen, om teman som kan vara av intresse för svenskar och/eller spansktalande i Sverige, i synnerhet funderingar kring spanska och svenska språket, tagna var för sig eller sinsemellan, om länderna där dessa språk talas (av naturliga skäl, vad det gäller spanskan mer lutad åt Spaniens sida), om spanjorernas syn på svenskar och vice versa… Och lite annat därtill.

Hoppas du har nytta och framförallt glädje av mitt bloggande (och att du har överseende med mina språkliga fel).

Om du vill lämna in kommentarer med idéer, funderingar, förslag till bloggämnen, frågor, ris eller ros, varsågod!… Du är mer än välkommen att göra det när som helst. Det är alltid kul med feedback.

¡Hasta pronto!

Tags: ,

  1. Hej Gert! Det känns bra att veta att man inte är den enda som tar sig friheten att blogga på ett “främmande” språk. Tog en titt på din blogg. Mycket intressant. Jag ska definitivt kolla närmare på det. Mycket bra idé det där med att läsa upp texten.

  2. Hej!

    Och jag som är svensk har en blogg på spanska.